Werken in de GGZ

GGZ staat voor geestelijke gezondheidszorg. De geestelijke gezondheidszorg heeft als doel om psychische aandoeningen te voorkomen, te behandelen en te genezen.

Als medewerker in de GGZ zal je werkzaam zijn binnen een GGZ instelling. Deze geeft behandeling, zorg en begeleiding aan mensen met psychische problemen en/of verslaafden. Dat kan op afspraak (ambulant), of met een opname in de instelling (klinisch).

Vacatures

hOE ZIET JOUW WERKDAG ERUIT?

Het werken binnen een GGZ instelling is elke dag weer verassend en leerzaam. Ondanks dat je dienst start met een heldere overdracht van je collega’s, weet je niet hoe deze dienst zal eindigen.

Jij ziet de spanning die er op de afdeling heerst als uitdaging om een veilige leefomgeving te creëren voor patiënten en collega’s. Daarnaast zie je het als uitdaging om met patiënten te werken met verschillende psychiatrische stoornissen.

Het mooie van het werk is dat je samen met je collega’s patiënten vooruitgang ziet boeken en dat zij zich stabiliseren . Daarnaast biedt het kopje koffie met collega’s ook tijd voor de nodige rust en ontspanning.

Thomas

Recruiter

Lijkt het jou ook leuk om te werken in de GGZ? Bel vrijblijvend 085-0718343 of mail naar werken@planningz.org

Welke kwaliteiten zijn belangrijk bij het werken in de GGZ?

Sterk van karakter

Werken in de geestelijke gezondheidszorg is niet gemakkelijk omdat je te maken hebt met kwetsbare en uitdagende patiënten. Maar het werk is erg waardevol en dankbaar. Of je nu een goed opgeleide professional bent of als je nog in opleiding bent, er zullen moeilijke momenten zijn. Hier moet je emotioneel gezien mee om weten te gaan.

Inlevingsvermogen

Als medewerker in de GGZ zul je misschien niet helemaal begrijpen wat een patiënt doormaakt, maar je zult je wel kunnen inleven in gevoel van verdriet en verlies. Door inlevingsvermogen en goed te luisteren naar de patiënt kun je hem of haar beter helpen.

Samenwerken

Professionals in de geestelijke gezondheidszorg werken doorgaans samen met artsen, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, psychologen, psychiaters en andere zorgverleners om een ​​goed afgerond zorgplan voor patiënten te bieden. Goed kunnen samenwerken is daarom sterk van belang.

Georganiseerd zijn

Als medewerker in de GGZ zul je rapporten schrijven, gedetailleerde notities bijhouden, brieven schrijven en cruciale en vertrouwelijke informatie door moeten geven aan collega’s. Het werken in de GGZ kan hectisch zijn, maar het is belangrijk dat je aandacht voor detail hebt en tegelijkertijd je patiënten de zorg biedt die ze nodig hebben.

Werken in de GGZ via PlanningZorg

Ga aan de slag als zorgprofessional in de Geestelijke Gezondheidszorg via een betrouwbare partner. PlanningZorg houdt zich bezig met het leveren van de beste zorg op de meest uitdagende werkplekken. Dit doen we binnen de GGZ wanneer interne medewerkers of een eigen flexpool daar niet meer toe in staat is. Wij vinden het belangrijk voor onze medewerkers en opdrachtgevers dat een ieder zich comfortabel voelt op de werkvloer. We staan dan ook 24/7 klaar voor jouw vragen.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op of lees meer over vacatures in de GGZ.

Waar kunnen we je mee helpen?

We horen het graag als we je ergens mee kunnen helpen! Je kunt altijd naar ons bellen op 085-0718343 of stel jouw vraag via het onderstaande contact formulier. We nemen hier dan zo snel mogelijk contact met je over op.