Over het werken in de zorg doen vele verhalen de ronde. Zoveel dat je misschien niet eens meer weet wat nou echt waar is. Speciaal voor jou heeft PlanningZorg een aantal feiten en fabels op een rijtje gezet. Lees snel verder! 

  • Via een uitzendbureau werken is onvoordelig

Fabel! Veel mensen denken dat als ze worden gedetacheerd, ze minder voordelen hebben dan andere werknemers. Vooral het salaris en het soort dienstverband zijn hierbij een hekelpunt. We kunnen je meteen vertellen dat in beide gevallen dit niet onvoordelig is. Zo is jouw salaris niet minder en maak je net zoveel kans op een vast dienstverband als je andere collega’s. 

  • De werkdruk in de zorg is té hoog

Zeker met het oog op Corona lijkt de werkdruk in de zorg de afgelopen tijd flink te zijn gestegen. Maar dit neemt niet weg dat ook in andere sectoren zoals in de financiële sector de druk steeds hoger wordt. Als zorgprofessional moet je natuurlijk wel stressbestendig zijn, maar mag dit niet de overhand nemen. 

Wij vinden het belangrijk voor onze zorgprofessionals en opdrachtgevers dat iedereen zich comfortabel voelt op de werkvloer. Bij PlanningZorg geven wij je graag de ruimte om een kop koffie met je collega’s te drinken en even te ontspannen tijdens werktijd. 

  • Werken in de zorg is onregelmatig

Of je onregelmatige werktijden hebt hangt af van je werkgever. Maar één ding is zeker: voor het werken in de zorg moet je absoluut geen 9-tot-5 mentaliteit hebben. Je hebt te maken met onvoorspelbaarheden en het kan zomaar voorkomen dat je moet bijspringen als je bijna vrij bent. Afhankelijk van de tak van zorg wordt je rooster bepaald. En ja, dan kan het zijn dat je onregelmatige werktijden hebt. 

  • Er is een personeelstekort in de zorg

Helaas is dit een feit. Zeker tijdens de pandemie kwamen we in Nederland handen tekort. Niet alleen in de ziekenhuizen staan ze te springen om meer personeel, ook in andere sectoren binnen de zorg en welzijn branche is de vraag hoog. Ook de vraag naar flexwerkers en ZZP’ers is aanwezig. Mooie kans voor jou als zorgprofessional om bij één van onze opdrachtgevers aan de slag te gaan!   

  • Werken in de zorg is een individualistisch beroep

Dit is absoluut een fabel. In de zorg ga jij samen met het team aan de slag om de best mogelijke zorg te verlenen. Van vlekkeloze overdrachten tijdens je dienst tot een overleg over hoe jij je dag gaat inrichten: teamwork is heel belangrijk. 

 

Cijfers in de zorg

We eindigen met een mooi overzicht van feiten: cijfers in de zorg. Vier prachtige feiten waar wij trots op zijn. Bekijk ze snel in onze infographic! 

 

Feiten en fabels in de zorg