Als persoonlijk begeleider in de zorg lever je een belangrijke bijdrage aan het welzijn van mensen met een beperking, ouderen en mensen met psychische problemen. Een persoonlijk begeleider richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van leven van de cliënt en helpt bij het behalen van persoonlijke doelen van de cliënt. Maar hoe zit het eigenlijk met het salaris van een persoonlijk begeleider in de zorg? In deze blog gaan we hier dieper op in.

Salarisniveau

Het salaris van een persoonlijk begeleider in de zorg is afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsniveau, ervaring en de werkgever. Over het algemeen ligt het bruto maandsalaris van een persoonlijk begeleider tussen de €1.800 en €2.700 per maand. Dit is het salaris voor een fulltime baan van 36 uur per week.

Opleidingsniveau

Het opleidingsniveau speelt een belangrijke rol in het bepalen van het salaris van een persoonlijk begeleider. Een persoonlijk begeleider op mbo-niveau verdient over het algemeen minder dan een persoonlijk begeleider op hbo-niveau. Ook het aantal jaren ervaring kan van invloed zijn op het salaris. We hebben in een eerdere blog uitgebreid uitgelegd wat voor opleiding je nodig hebt om persoonlijk begeleider in de zorg te worden. Je leest de blog hier

Salaris persoonlijk begeleider met een mbo-diploma 

Een persoonlijk begeleider met een mbo-diploma verdient gemiddeld tussen de €1.800 en €2.200 bruto per maand. Het exacte salaris is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal jaren werkervaring en het soort zorginstelling waarbij de persoonlijk begeleider werkt.

Salaris persoonlijk begeleider met een hbo-diploma 

Een persoonlijk begeleider met een hbo-diploma verdient gemiddeld tussen de €2.200 en €2.700 bruto per maand. Dit salaris kan hoger zijn dan dat van een persoonlijk begeleider met een mbo-diploma omdat een hbo-opleiding over het algemeen meer kennis en vaardigheden verschaft en vaak ook een bredere basis biedt.

Werkgever

Het salaris van een persoonlijk begeleider kan ook verschillen per werkgever. Zo verdien je bij een kleine zorginstelling over het algemeen minder dan bij een grote zorginstelling. Daarnaast kan ook het soort zorg dat wordt geboden van invloed zijn op het salaris.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris zijn ook de secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk om rekening mee te houden. Zo bieden sommige werkgevers bijvoorbeeld een reiskostenvergoeding, vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Ook zijn er vaak mogelijkheden tot bijscholing en kan een werkgever doorgroeimogelijkheden bieden.

Werkwijze PlanningZorg 

PlanningZorg werkt samen met verschillende GGZ-instellingen die op zoek zijn naar zorgprofessionals voor diverse functies. Bij ons kan je aan de slag als zzp’er waardoor je de vrijheid hebt om te kiezen welke opdracht je wilt aannemen. Wij nemen de facturatie uit handen waardoor jij je volledig kan focussen op het verlenen van de beste zorg. Naast je persoonlijke uurtarief ontvang je ook onregelmatigheidstoeslag en reiskostenvergoeding. 

Het enige wat we van jou verwachten is een (minimaal) relevant mbo-niveau 4 diploma. Ook enige werkervaring binnen de GGZ is een vereiste en het zelfstandig uitvoeren van ADL werkzaamheden. Als laatste is het fijn als je proactief bent en zelfstandig kan werken. Klinkt dit als iets voor jou? Bekijk dan onze vacatures hier en solliciteer bij PlanningZorg.